NoticiesTecnificacióPED CHESTE

De Cheste a l’elit: 16 talents per tota Espanya

594vistas

El Centre de Tecnificació de Cheste, dependent de la Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana, continua funcionant a ple rendiment però convé tirar la vista arrere per a analitzar la gran faena realitzada en més de tres lustres. Bona prova d’això és que 16 jugadors i jugadores nodreixen les plantilles de diferents equips de Superliga masculina i Lliga Iberdrola femenina, les dues màximes categories del voleibol nacional. Passem a repassar els “chesteros” i “chesteras” repartits per tota Espanya.

En Superliga, set d’aquests jugadors estan repartits entre els dos equips de la Comunitat que competeixen en l’elit: el Voleibol Almoradí i el CV L’Illa Grau. En el conjunt de la la Vega Baixa militen Antonio Castaño, Gonzalo Meseguer i Mario Hernández, mentre que en de la Plana ho fan Emilio Ferrández, Francisco Barranco, Álvaro Mateu i Diego Ferrari.

 

Además, destaca la presencia del valenciano Javier Monfort en el Melilla Sport Capital y de Sergio Ramírez y Joaquín Monteagudo en el potente UD Ibiza Ushuaïa Voley. Més lluny se n’ha anat Adrián García, que milita en la Textil Santanderina. Por último, Álvaro Salvador, que pasó como entrenador por el PED de Cheste, ahora ejerce de técnico asistente también en Ibiza.

En el capítol femení es troba a faltar la presència d’equips valencians en la Lliga Iberdrola i per això destaca més la presència de Danira Costa, filla del llegendari Venancio Costa, en el Sayre CC La Balena i d’Eliana González en el Cajasol Juvasa, dues jugadores de gran projecció. Per part seua, Claudia Fita defensa la samarreta del Feel Voley Alcobendas i Paola Martínez la del Kiele Socuéllamos. Ambdues han passat de ser promeses a autèntiques realitats del voleibol espanyol. Finalment, Selena Gómez va ser convocada el passat cap de setmana amb el Sayre canari i s’ha fet un buit en la primera plantilla.