Sin categoríaÀrbitresFormació

Plena assistència a la reunió d’àrbitres de l’Esport Escolar a Alacant

1.13Kvistas

L’inici de la temporada escolar de la competició de voleibol a Alacant, arranca amb aquesta reunió, a la qual han assistit un total de 42 Àrbitres Col·laboradors de Voleibol de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta reunió és repassar les novetats de l’organització, normativa i convocatòria de la competició.

A més, serveix com a punt de trobada on es resolen dubtes, aprofitant aquesta convicencia perquè tots els companys puguen compartir casos i experiències.

La figura de l’Àrbitre Col·laborador, convocada per primera vegada fa més d’una dècada en el Programa de Formació Permanent de la Direcció General de l’Esport i integrada en l’actualitat per algunes federacions, té com a principal finalitat cobrir les necessitats d’arbitratge de les Fases Municipals dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.

Aquestes Fases municipals compten amb particularitats i regles de joc adaptades a les edats primerenques, les característiques de les quals difereixen en tots els casos de la normativa federada.

Per aquest motiu es fa necessari formar a aquests àrbitres de manera molt específica, atendiento especialment a la formació en valors, coneixement de les bases de competició i normativa municipal, regles de joc adaptades en el municipi, mitjans i materials per al control de la competició, designacones i coordinació del col·lectiu arbitral municipal, així com tots aquells aspectes que cada ajuntament establisca com a requisit arbitral en aqueix municipi.

La Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana assumeix directament des de fa uns anys, en coordinació amb l’ajuntament corresponent, la convocatòria i organització els Cursos d’Àrbitre Col·laborador / Anotador de Voleibol, l’àmbit territorial del qual es limita a aquesta comunitat autònoma.

Per a això, i atendieno a la importància i a les peculiaritats d’aquest perfil a formar, proposa una formació adaptada a la especifidad d’aquest arbitratge, de la mateixa manera que designa a aquells professors que poden transmetre en major mesura els coneixements i objectius que persegueixen els organitzadors d’aquesta activitat educativa.

A la reunió han assistit Arturo Ruiz (President de la FVBCV), Francis Fuentes (Director de Formació de la FVBCV), Gema Díaz (Coordinació de la FVBCV per a la competició escolar municipal d’Alacant), Joaquín Riaza (Organització de la Competició Escolar Municipal d’Alacant) i Ester Vera (Ex-àrbitra amb dilatada experiència i entrenadora en la competició escolar municipal d’Alacant).

Per a aquells àrbitres que inicien la seua actuació en aquest curs, van poder gaudir el dia anterior de la classe de Reglament de Voleibol impartida per l’Àrbitre Internacional de Voleibol José Luis Arrarte.

Tot això demostra la importància que “l’esport base” té tant per a les administracions públiques com per a aquesta federació, on no s’escatimen recursos perquè en les edats primerenques es puga produir un accés fàcil, còmode i segur a la pràctica del voleibol, dins d’un entorn eminentment educatiu.