NoticiesClubs

El CV Finestrat busca el premi de Primera Nacional i presumeix d’història a la platja

128vistas

Els amants del voleibol de tota Espanya associen immediatament el nom de Finestrat al volei platja. Aquest xicotet municipi alacantí de 6.000 habitants va acollir, en 1976, el primer torneig de volei platja d’Espanya, que va ser organitzat per un grup de francesos que estiuejava en aquest idíl·lic racó de la Marina Baixa. Des de llavors, el torneig Cala de Finestrat es realitza cada any el 15 d’agost i reuneix els millors jugadors i jugadores del panorama nacional i internacional.

El CV Finestrat va ser registrat oficialment en 2008, però va tirar a caminar en el 2000 com una secció del CD Finestrat. Malgrat representar a un municipi xicotet va assaborir les mels de l’elit en la temporada 2009/10 amb l’equip en Superliga. “Aconseguim la permanència però per temes econòmics vam haver de renunciar a continuar competint”, recorda Juan Vicente Llinares, fundador del club i actual coordinador. “En aqueixos moments teníem un suport molt fort de l’Ajuntament i quan ens el van retirar, el projecte va caure. És difícil que la iniciativa privada secunde tant com per a mantindre un equip en l’elit, però per descomptat que el continuarem barallant”, explica.

 

El CV Finestrat compta actualment amb 70 jugadors i jugadores i destaca la imponent marxa de l’equip sènior femení, que ha guanyat els 10 partits que ha disputat. “L’objectiu és pujar enguany a Primera Nacional i assentar l’equip. Ho hem guanyat tot, però després mai se sap què pot passar en una fase d’ascens, tant de bo la pandèmia ens permeta acabar la temporada en la pista i a veure fins a on podem arribar”, conclou Juan Vicente Llinares, ànima máter del CV Finestrat.